SpitsScoren blijft scoren

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
St
Steeds meer deelnemers aan het spitsmijdenproject Spitsmijden rijden buiten de spits over de A15. Dat blijkt uit de resultaten van de tweede periode (23 november – 18 december): er werd gemiddeld per werkdag 647 keer minder in de ochtendspits gereden, dat is 18% meer ten opzichte van de eerste periode.

SpitsScoren is een spitsmijdenproject met een resultaatsverplichting: 530 auto’s minder per werkdag in de ochtendspits. Deze doelstelling is de eerste twee periodes van elk vier weken gehaald. De meeste bestuurders rijden buiten de spits, een kleine groep kiest voor ander vervoer.

SpitsScoorders krijgen 5 euro per keer dat ze minder in de spits rijden dan voor deelname aan het project. Zij vinden elkaar via het forum van SpitsScoren en kunnen via Pooll carpoolafspraken maken.

SpitsScoren wordt uitgevoerd in opdracht van De Verkeersonderneming in Rotterdam. Deze organisatie wil de files op de A15 verminderen en de bereikbaarheid van de havens vergroten. De Verkeersonderneming bestaat uit stadsregio en gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en Rijkswaterstaat. Opdrachtnemer is SpitsScoren, een samenwerking van ABN AMRO, Goudappel Coffeng, Technolution en Movenience.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.