Speciale scooterparking bij theaterfestival de Parade

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Scooterrijders kunnen tijdens het jaarlijkse culturele festival de Parade, dat in augustus plaatsvindt, in Amsterdam hun scooter parkeren in een speciale scooterparking.

Voorheen stonden fietsen en scooters door elkaar geparkeerd tijdens het festival. Dit jaar heeft de gemeente Amsterdam met de Parade afgesproken dat scooters op een eigen terrein kunnen worden gestald. Door de geparkeerde scooters zoveel mogelijk te concentreren ondervinden de buurtbewoners minder hinder van her en der geplaatste scooters voor hun deur. Daarnaast wordt voorkomen dat scooterrijders bij vertrek hun scooter tussen de fietsenmassa niet meer terug kunnen vinden of moeilijk tussen de fietsen gemanoeuvreerd krijgen zonder beschadigingen.

 

Slowriders

De scooterparking is een initiatief van de Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer, die vorig jaar in samenwerking met de Politie Amsterdam Amstelland de scootervoorlichtingscampagne SlowRiders lanceerde. In de campagne worden scooterrijders opgeroepen om zich aan de regels te houden. Met name de snelheidsovertredingen veroorzaken namelijk veel ongelukken. Scooterrijders worden tijdens de Parade extra gewaarschuwd voor de gevaren van de combinatie van alcohol en scooterrijden. De Politie Amsterdam Amstelland voert ook dit jaar weer alcoholcontroles uit tijdens de festivalperiode.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Scooterparking naast het Paradeterrein

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.