Social Media jongerenplatform voor Fries ov

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Er komt een social media platform voor jongeren voor het openbaar vervoer in Fryslân. Op dit platform kunnen jongeren in gesprek komen met de provincie en de openbaar vervoerbedrijven. Doel is om het openbaar vervoer beter te laten aansluiten op wensen van jongeren.

Jaarlijks reizen jongeren ongeveer 12,5 miljoen keer met de trein of bus in Fryslân. Het platform is een uitkomst van een provinciaal project dat erop gericht is om Noord-Fryslân te ontwikkelen. Gedeputeerde Piet Adema: ‘Jongeren hebben meer wensen en ideeën om het vervoer te verbeteren, daar moeten we gebruik van maken.’Als voorbeeld noemt Adema de ´werkbus´ met wifi erin. Het idee voor het platform is ontstaan uit het innovatieve project ‘Jonge Friezen Foarût’. In dit project worden jongeren uitgedaagd om op onorthodoxe manieren na te denken om Noord-Fryslân  aantrekkelijker te maken. Onderdeel van het project is de jongerenagenda. Een tien-puntenplan waarvan het verbeteren van trein en bus een van de voorstellen is.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.