‘Snorscooters niet naar de rijbaan’

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Fabrikanten en importeurs van brom- en snorfietsen zijn teleurgesteld in de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. De burgemeester ziet de snorscooters het liefst op de rijbaan en niet langer op het fietspad, zo zei hij in het programma Buitenhof.

De fabrikanten en importeurs (verenigd binnen RAI Vereniging) maken zich zorgen dat er symbolische regelgeving ontstaat om het overlastprobleem met brom- en snorfietsen aan te pakken.

Verbied opvoeren
Zij maken zich daarnaast grote zorgen over de veiligheid van de brom- en snorfietsrijders die zich wel aan de wet houden. Een inzet op het uitbannen van overlast is wenselijjker. En opvoeren moet verboden worden plus het uitvoeren van de handeling strafbaar gesteld, aldus de branchevereniging.

Goeden lijden onder de kwaden
De discussie over overlast met brom- en snorfietsen is al vele jaren gaande, zo stellen de fabrikanten en importeurs. Goed werkende voertuigen die in een duidelijke mobiliteitsbehoefte voorzien. komen in een slecht daglicht te staan. En wel omdat zij in grote aantallen worden opgevoerd en omdat berijders zich niet aan de verkeersregels houden. De politiek oppert met enige regelmaat de effecten van deze overtredingen te lijf te gaan door de snorfiets naar de rijbaan te verbannen.

In plaats van de opvoerder en de berijder van het opgevoerde voertuig aan te pakken, worden met deze maatregel ook de berijders die zich wél aan de regels houden aan nieuwe maatregelen onderworpen. Zij worden in een situatie gedwongen waarin zij zich moeten verplaatsen te midden van verkeer dat zich met sterk afwijkende snelheden verplaatst. Een snorfiets mag ten slotte 25 kilometer per uur terwijl ander gemotoriseerd verkeer 50 kilometer per uur rijdt. De wenselijkheid hiervan vanuit verkeersveiligheidsoogpunt is daarom hoogst dubieus, vindt RAI Vereniging. Zij vindt dat maatregelen gericht moeten zijn op het aanpakken van de overlastveroorzaker(s). In dit geval zijn dit de partijen die opvoeren en de bestuurders die op een opgevoerd voertuig rijden en/of zich daarbij niet aan de verkeersregels houden.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.