Snorfietsen weer in de lift

dinsdag 20 december 2016
timer 1 min

Voor het tweede jaar op rij is het aantal verkochte nieuwe snorfietsen gestegen in Nederland. Van januari tot en met november 2015 waren dat er 42.575, terwijl dit er 45.018 waren in de periode van januari tot en met november 2016. Dit blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

De snor- en bromfiets zijn populaire vervoersmiddelen in Nederland: er rijden er 1,2 miljoen van rond. Volgens de betrokken partijen is 66 procent van de bestuurders ouder dan 35 jaar. Zij gebruiken regelmatig de brom- of snorfiets in plaats van de auto.

Bromfiets
Terwijl de snorfietsverkoop in 2016 met 6 procent is gestegen ten opzichte van 2015, is de afzet in bromfietsen gedaald. In de eerste elf maanden van 2016 werden er daarvan ruim 400 minder verkocht dan in 2015.

Rijbewijs
Ondanks dat de snorfietsverkoop weer lichtelijk stijgt, zitten de aantallen niet op het niveau van topjaar 2010: 59.314. “In dat jaar werd het praktijkgedeelte van het bromfietsrijbewijs ingediend. Jongeren kiezen dan liever meteen voor een autorijbewijs”, meent Floris Liebrand van RAI Vereniging.

Groen
Voor veel mensen is de brom- of snorfiets dus onmisbaar in het dagelijks leven, menen BOVAG en RAI Vereniging. Het zorgt ervoor dat steden bereikbaar blijven en doordat de vervoersmiddelen steeds duurzamer worden, past het ook in het ‘groene’ mobiliteitsbeleid van veel gemeenten.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.