Snelwegbus Almere/Reeuwijk – Utrecht gestopt

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Utrecht Bereikbaar is gestopt met de snelwegbus tussen Almere-Utrecht en Reeuwijk-Utrecht, lijn 700/701. We waren dagelijks gemiddeld veertig reizigers, en de opdrachtgevers hebben moeten concluderen dat er kennelijk onvoldoende animo is in relatie tot de kosten.

De lijnen 700 en 701 gingen in april 2009 van start om houders van de Utrecht Bereikbaar Pas uit de richting Almere en Reeuwijk een alternatief voor de auto te bieden. Dit is een van de maatregelen die Utrecht Bereikbaar heeft genomen om werknemers uit Utrecht en Nieuwegein een vervoeralternatief te bieden tijdens de grootschalige werkzaamheden die in en rond Utrecht plaatsvinden. Deze pas kan nog wel worden gebruikt voor al het openbaar vervoer van GVU/Connexxion in de stadsregio Utrecht, OV-fiets en KPN HotSpots in heel Nederland.

 

De Utrecht Bereikbaar Pas voorziet nog wel in een behoefte. Uit een pashouderonderzoek blijkt dat inmiddels zo'n 650 voormalige automobilisten hun auto regelmatig laten staan. De twee meest benutte faciliteiten zijn de stadsbus en de streekbus, maar ook OV-fiets is populair. Aan de oostkant van de stad biedt P+R Terrein Soesterberg in combinatie met de reguliere bussen van Connexxion (276, 296, 299) voor veel reizigers een goed alternatief. Dankzij de samenwerking van wegbeheerders en OV-autoriteiten binnen Utrecht Bereikbaar kunnen ook deze bussen bij file gebruik maken van de vluchtstrook.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.