Snelle fietsroute naar Brussel

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De provincie Vlaams Brabant heeft de HST-route, een 30 kilometer lange fietsroute van Leuven naar Brussel bewegwijzerd. De route maakt deel uit van het ‘bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk’ waarmee de Vlaamse provincies het utilitair fietsgebruik willen stimuleren.

De nieuwe fietsroute volgt grotendeels het traject van de hogesnelheidstrein, vandaar de naam HST-route. Deels is de route autovrij, deels over rustige wegen. De route komt langs de stations van Leuven, Herent, Veltem, Erps-Kwerps, Kortenberg, Nossegem en Zaventem. Aan de route liggen ook enkele bedrijventerreinen. Vorig jaar werd er al tellingen gehouden. Het bleek dat er al relatief veel forensen en schoolkinderen (delen van) de route gebruiken. De HST-route maakt deel uit van het ‘bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk’.

Campagne

Dit voorjaar is de route bewegwijzerd met blauwe wegwijzers. De provincie deed een oproep aan de gebruikers om de route meer bekend te maken. Deelnemers krijgen een pakket met 10 plaksetjes en 10 kaarten om collega's aan te zetten deze veiligere en filevrije route te gebruiken

Omdat op dit moment twee tunnels in Brussel dicht zijn, hoopt men dat automobilisten de fiets gaan uitproberen om naar het werk te komen.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

An Van Rie, projectmanager bij Mobistar, behoort tot de trouwe gebruikers van de HST-route en pendelt op haar mountainbike drie keer per week 27 km heen en 27 km terug naar en van haar werk (Foto: Provincie Vlaams-Brabant©)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.