Snelheid op hectometerpaaltjes Limburg

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie Limburg gaat bordjes met maximumsnelheidaanduiding op hectometerpaaltjes langs de provinciale wegen buiten de bebouwde kom zetten.  Dat is een gevolg van een wegbelevingsonderzoek dat door de ANWB is uitgevoerd.

Verder gaat de provincie Limburg bekijken of het opnieuw plaatsen van een maximumsnelheidsbord bij de bebouwde kom wenselijk is. ANWB-testrijders vinden zo’n geheugensteuntje erg nuttig. De provincie gaat overleggen met de gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van deze borden.

 

Snel nieuwe belijning

De ANWB is blij met deze toezeggingen van de provincie Limburg, maar dringt er tevens op aan dat er een versnelde uitrol van de nieuwe belijning op de provinciale en gemeentelijke wegen plaatsvindt.

 

Dit landelijke lijnen-op-weg-systeem helpt de bestuurder bij het vaststellen van de geldende maximumsnelheid. Deze is vooral bekend door de  brede groene streep die op sommige (100 km-) wegen de twee weghelften van elkaar scheidt. De ANWB dringt er bij wegbeheerders op aan om deze nieuwe belijning met voortvarendheid toe te passen. De bond vindt goede communicatie hierover aan de weggebruiker essentieel.

 

Terugkerende verbeterpunten

De ANWB heeft zogenoemde wegbelevingsonderzoeken uitgevoerd in vrijwel geheel Nederland. Een aantal onderwerpen komt daarbij telkens terug, zoals onduidelijkheid over de snelheid, problemen met het oversteken van turborotondes en de vaak slordige bebording tijdens en na wegwerkzaamheden.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Bordjes met maximumsnelheidaanduiding op hectometerpaaltjes

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.