Snelfietsroute Amsterdam-Zaandam stap dichterbij

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De aanleg van de snelfietsroute tussen Amsterdam en Zaandam is een stap dichterbij gekomen nu het Amsterdamse college van B&W heeft ingestemd met de aanleg van de ontbrekende schakel in de route.

De snelfietsroute moet een snel alternatief bieden voor zo’n 30.000 mensen die dagelijks tussen Amsterdam en Zaandam reizen.

Minder files
De snelfietsroute is een initiatief van de gemeenten Amsterdam en Zaanstad, de Stadsregio Amsterdam en de Fietsersbond. Het is een onderdeel van het programma ‘Fiets Filevrij' van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.


De snelfietsroute Amsterdam-Zaandam is ongeveer tien kilometer lang en bestaat grotendeels uit een vrijliggend fietspad. De route loopt van Amsterdam Centraal Station, via de NDSM-pont, Amsterdam-Noord, het Coentunnelcircuit en de Noorder IJplas naar het centrum van Zaandam. De initiatiefnemers hopen dat er door de snelfietsroute minder files ontstaan tussen beide steden.

Planning
De planning is dat de snelfietsroute medio 2014 klaar zal zijn. De totale kosten voor het project bedragen ongeveer 2,1 miljoen euro. Het rijk draagt 1,35 miljoen euro bij, de Stadsregio 690.000 euro.

 
Auteur: Joske van Lith

De initiatiefnemers van de snelfietsroute tussen Amsterdam en Zaandam verwachten dat 30.000 mensen hiervan gebruik gaan maken.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.