Snel een schoon overhemd via drones

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Overhemden webshop Hemdvoorhem.nl wil graag (spoed)bestellingen in stedelijke gebieden binnen een half uur kunnen bezorgen. Die belofte lijkt vooralsnog alleen te garanderen via zogenoemde pakket-drones, maar dat staat de wetgeving vooralsnog niet toe.

De webwinkelier testte in verschillende steden met fiets- en brommerkoeriers of zij de bezorgdienst binnen 30 minuten konden garanderen. Uitkomst daarvan is dat er daarvoor extra magazijnen geopend moeten worden, zelfs binnen één plaats. Om toch een goede collectie te kunnen aanbieden en ook alle maten beschikbaar te houden, zou de totale voorraad verspreid over alle magazijnen enorm zijn, aldus de overhemdenwinkelier.

De webwinkelier startte vervolgens een experiment met pakketvervoer via drones: onbemande mini helikopters die net groot genoeg zijn om pakketten door de lucht te vervoeren. Hoewel het lastig is om met een drone aan te bellen bij de voordeur, zouden ze wel dienst kunnen doen als vervoer tussen een centraal magazijn en distributiepunten in de buurt van de besteller. Vanuit deze distributiepunten zou een bezorger snel de overhemden kunnen bezorgen, aldus de overhemdenleverancier.

Op basis van de huidige wetgeving, lijkt deze drone-bezorging niet haalbaar. De wet beperkt het gebruik van het luchtruim zodanig, dat het plan nu niet binnen de grenzen van de wet uitvoerbaar is. De eigenaar van Hemdvoorhem.nl hoopt dat de overheid haar regels aanpast en bezint zich nu op politieke middelen om de wetgever te beïnvloeden.

Snel een schoon overhemd via drone-post. Een mooie belofte, waar de huidige wetgeving voorsalsnog een stokje voor steekt.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.