SnappCar erkend sociaal en duurzaam bedrijf

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het deelautoconcept SnappCar is B Corp gecertificeerd. Dit  internationale keurmerk geeft aan dat SnappCar een positief verschil maakt op duurzaam en sociaal niveau.

Op het sociale vlak leverde het autodeelsysteem  de deelnemers in 2014 bijna 2 miljoen euro op. Op het duurzame vlak realiseerden de deelnemers in de afgelopen jaren een CO2 reductie van ruim 2000 ton CO2-eq, wat gelijkstaat aan ruim 15 miljoen minder autokilometers, zo maakt SnappCar bekend. 

Met de certificering sluit SnappCar aan bij een groep van 1229 duurzame bedrijven wereldwijd, die aantonen dat winst maken en bijdragen aan de maatschappij, prima samengaan. Om de certificering te verkrijgen, is een uitgebreid traject doorlopen bij hert Amerikaanse bedrijf  B Lab.

Voorloper

In de VS is de B Corp in meer dan de helft van de staten een rechtsvorm. In die staten kunnen aandeelhouders van B Corp de betreffende bedrijven niet alleen afrekenen op de winst die zij maken, maar ook op de impact die zij maken voor de maatschappij.

Om de impact van de SnappCar community op de leefomgeving en de maatschappij verder inzichtelijk te maken, werkt SnappCar samen met de Universiteit van Utrecht en deelt zij data met het Planbureau voor de Leefomgeving en het Kennisinstituut Mobiliteit (KiM).

  

SnappCar wil een positief verschil maken op ecologisch, economisch en sociaal niveau. Samen zorgen de ruim 75.000 leden van de SnappCar community voor een sterker sociaal netwerk in wijken en gemeenten, minder CO2 uitstoot en besparing op kosten.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.