Snacken in de bus

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Om de busreis aangenamer te maken, heeft Connexxion in 50 bussen kleine snackautomaten geïnstalleerd. Reizigers kunnen onderweg chocoladerepen of ontbijtkoek kopen.

De automaten zijn onderdeel van een proef.

Henri Beltman, woordvoerder van Connexxion: ‘Tijdens de proef onderzoeken we de storingsvrijheid van de snackautomaten. Het is niet de bedoeling dat reizigers bij de buschauffeur gaan klagen. De verkeersveiligheid mag niet in het geding komen. Daarnaast onderzoeken we of de automaat aan de wensen voldoet. Misschien blijkt wel dat reizigers behoefte hebben aan iets gezonds naast snoep, bijvoorbeeld een appel.’

De 50 bussen met snackautomaat rijden in de regio's Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer. Reizigers kunnen nu nog met muntgeld snacks kopen, in de toekomst wil Connexxion overstappen op een digitale betalingsmethode. De proef duurt ongeveer drie maanden. Als deze succesvol is, zullen de snackautomaten landelijk worden geïnstalleerd in de bussen van Connexxion.

Aangenaam reizen

Naast de komst van de automaten in de bus, wil Connexxion het reizigersgemak ook vergroten met de nieuwe Breaxx-winkels op een aantal busstations. Reizigers kunnen daar reisinformatie krijgen en snacks. Beltman: 'De reacties op deze winkels zijn positief, we voorzien echt in een behoefte.' In Noord-Holland loopt een proef met Connexxion tv, een eigen tv-kanaal met actueel nieuws, entertainment en concrete voordeeltjes voor de reizigers.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Busreizigers kunnen in 50 bussen van Connexxion snacks kopen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.