Sloepen, appen en hoppen in en om Rotterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Met de Tendersloepen van het SS Rotterdam naar het werk, elektrische deelfietsen gebruiken, een echte Rotterdamse Hoppercampagne en wonen waar je werkt. Een greep uit de nieuwe alternatieven voor de auto in de spits.

Deze alternatieven zijn het resultaat uit de tweede aanbesteding, georganiseerd voor de Marktplaats voor Mobiliteit. Gecombineerd met de eerste aanbesteding zijn er nu 34 nieuwe anti-filediensten op. Arnout van der Bend, directeur van De Verkeersonderneming: ‘Deze Marktplaats brengt vraag en aanbod bij elkaar. Veel automobilisten weten niet zo goed welke alternatieven zij hebben voor de auto in de spits of hebben geen aantrekkelijk alternatief. De anti-filediensten spelen hierop in.’

Automobilist verleiden
De Verkeersonderneming startte deze aanbestedingen om meer alternatieven voor de auto in de spits naar Rotterdam te halen. Doel: de automobilist verleiden de auto in de spits te laten staan. ‘Wij hanteren een cofinancieringafspraak. De anti-filediensten komen alleen in aanmerking voor cofinanciering als zij binnen drie jaar daadwerkelijk spitsmijdingen realiseren’, aldus Van der Bend.

Bijzonder aan deze tweede aanbesteding is dat er diensten bij zitten die ook op andere terreinen dan bereikbaarheid een welkome aanvulling zijn. Een van de diensten richt zich specifiek op de gezondheid van werknemers, een andere stimuleert dat meer mensen dichter bij het werk gaan wonen en ook zijn er die een positief effect hebben op de luchtkwaliteit.

 
Auteur: Marieke Hut

Tendersloep

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.