Slimme knipperlichten in Den Haag

dinsdag 6 januari 2009
timer 1 min

In Den Haag is de eerste oversteekplaats met slimme knipperlichten in gebruik genomen. De oversteekplaats ligt bij de kruising van de Wassenaarseweg met de Floris Grijpstraat. Voetgangers kunnen nu veiliger oversteken.

De knipperlichten werken met een radar die voetgangers bij de oversteekplaats opmerkt en dan gaan knipperen. Automobilisten zien al van een afstand dat er voetgangers oversteken, zodat zij hun snelheid kunnen aanpassen.
Het plan met de slimme verkeerslichten is het resultaat van samenwerking tussen de ANWB, de gemeente Den Haag en verkeersouders van scholen in Benoordenhout. De 125-jarige ANWB had het in het kader van de jubileumactie *Kind Verkeersveilig* opgenomen op de lijst van dertien onveilige oversteekplekken in Nederland waarbij de Wassenaarseweg door kinderen aangemerkt werd als de onveiligste plek van Zuid-Holland. Daarnaast had de gemeente het opgenomen in de *Veilig naar Schoolmonitor*.
Naast het plaatsen van de knipperlichten is ook het middeneiland breder gemaakt, zodat voetgangers er ook met een kinderwagen of een fiets veilig kunnen wachten. Bovendien is het fiestpad rechtgetrokken, zodat het uitzicht is verbeterd.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.