Slim reizen in Maastricht

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Vi
Vijftig vertegenwoordigers van werkgevers, aanbieders van mobiliteitsdiensten en overheden hebben maandag 6 september 2010 in Maastricht een regioconvenant ondertekend.

Hierin staan uitvoeringsafspraken en taakverdelingen om de groei van 10% van het autoverkeer tussen 2010-2016 op te vangen. Ook zal het drukker worden vanwege een aantal langdurige werkzaamheden. Met een pakket aan samenhangende maatregelen willen de initiatiefnemenrs het werk- en reisgedrag van reizigers beïnvloeden.

 

Maatregelen

Er worden vooral maatregelen genomen voor het woon-werkverkeer in de ochtend- en avondspitsen. Er komt een mobiliteitspas waarmee reizigers korting krijgen op alternatieven voor de auto, zoals Park&Ride, trein en bus en (OV-)fiets.

 

Bij deelnemende werkgevers worden mobiliteitsscans gedaan om het woon-werkverkeer van werknemers in kaart te brengen, zodat er passende maatregelen kunnen worden genomen voor slim werken en slim reizen.

 

Pilots

Er worden drie pilots gehouden om reisgedrag te testen:

- Mobiliteitsleasing: 500 leaserijders krijgen -naast een auto- ook budget voor alternatief vervoer;

- test met actuele parkeerinformatie in de auto om de meest geschikte parkeerplek te kiezen en zoekverkeer te voorkomen.

- Stimuleren gebruik OV buiten de spits bij autorijders en bestaande OV-reizigers.

 

Deze proeven lopen tot december 2011. De resultaten worden ingezet bij de structurele maatregelen van het Programma Maastricht-Bereikbaar.

 
Auteur: Joske van Lith

Met de ondertekening van Regioconvenant Maastricht bereikbaar 2010-2016 wil de regio het toenemende autoverkeer en hinder tijdens werkzaamheden opvangen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.