Slim reisinformatiesysteem voor tijdelijke busstations Utrecht CS

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De tijdelijke busstations bij Utrecht Centraal Station worden uitgerust met een Dynamisch Reis Informatie Systeem (DRIS).

Imtech Traffic & Infra (Unit Traffic) heeft van het Bestuur Regio Utrecht de opdracht ontvangen om een DRIS op deze te realiseren en te onderhouden.

Verbouwing Utrecht CS
De huidige twee bus- en het tramstation van het centraal station van Utrecht worden volledig vernieuwd in het kader van de grote verbouwing en uitbreiding van het treingedeelte van het Centraal Station. Tijdens de verbouwing, die een aantal jaren duurt, is de ruimte van de bestaande busstations deels nodig voor de bouw en worden tijdelijke busstations aangelegd.

Actuele en dynamische reisinformatie
Bestuur Regio Utrecht wil de bus- en tramreiziger zo goed mogelijk informeren, zowel in de uiteindelijke situatie als tijdens de verbouwing. Het DRIS toont actuele, dynamische reisinformatie tonen aan alle reizigers van de twee tijdelijke busstations en de tijdelijke eindhalte van de tram. Dit gebeurt via displays op de vertrekhaltes, overzichtsdisplays op centrale locaties en overzichtsdisplays in de stationshal. Er komt ook een voorziening voor blinden- en slechtzienden waarmee zij de reisinformatie via gesproken tekst kunnen ontvangen.

VECOM
Uniek in dit project is dat naast de aankomst- en vertrekmeldingen via 'koppelvlak 8' én Korte Afstand Radio (KAR) ook VECOM detectie wordt toegepast. Met VECOM is de exacte locatie van de voertuigen vast te stellen, nodig voor correcte weergave van de reisinformatie, vooral op busstations met meerdere haltes én bufferzones.

 
Auteur: Marieke Hut

DRIS

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.