Slim laden in Eindhoven

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De High Tech Campus Eindhoven bouwt aan groot smart grid Auto’s, laadpunten en opwekking in een samenhangende ICT infrastructuur. Op 20 maart zijn hiervoor de eerste slimme laadpunten van het project ‘High Tech Campus: The world’s smartest grid!’ in gebruik genomen.

Met Smart Charging op grote schaal kan duurzame energie voorrang krijgen op het net. Zo kan het aantal elektrische auto’s op de High Tech Campus Eindhoven groeien zonder dat forse investeringen in het netwerk nodig zijn.

Snijvlak
Energiesturing op deze schaalgrootte biedt kansen op het snijvlak van automotive en slimme elektriciteitsnetwerken. Door wind- en zonne-energie en ook door de groei in elektrische mobiliteit wordt het druk op het elektriciteitsnetwerk. Smart charging zorgt voor flexibiliteit in de vraag naar energie en biedt daarmee perspectief voor kostenbesparingen, betere benutting van het elektriciteitsnetwerk en betere inpassing van duurzame energie.

Meer info
De initiatiefnemers zijn DAUT Milieu, Enexis, High Tech Campus Eindhoven, TU/e, Driessen Autolease en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Meer informatie is te vinden op www.vibe4u.nl en www.smartcharging.nl.

 
Auteur: Marieke Hut

Slim laden

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.