Simulatie-tool: spelen met bedrijfs-mobiliteitsbeleid

dinsdag 4 oktober 2016
timer 2 min
St
Startup MobilityLabel introduceert MobilityAnalyst. Dit systeem maakt gevolgen van nieuw mobiliteitsbeleid direct inzichtelijk en helpt in het besparen van reistijd, kosten en CO2-uitstoot. Hiermee kunnen werkgevers objectief en overzichtelijk het effect van specifieke werkgeversmaatregelen snel in kaart brengen.

Voor werkgevers blijft het lastig om goed inzicht te hebben in het woon-werkverkeer van werknemers: Hoeveel mensen komen nu precies op de fiets naar het werk? Hoeveel kilometers reizen medewerkers eigenlijk? En wat is de CO2-uitstoot van ‘ons’ woon-werkverkeer?

Nog lastiger wordt het als het om het mobiliteitspotentieel gaat: hoeveel mensen wonen eigenlijk op fietsafstand van hun werk? Voor hoeveel mensen is het OV een goed alternatief? Wat is het effect van bepaald thuiswerkbeleid op de kosten, de totale reistijd of CO2-uitstoot?

De simulatietool MobilityAnalyst maakt inzichtelijk wat het effect is van specifieke mobiliteitsmaatregelen op de medewerker, het bedrijf en het milieu. Door te spelen met schuifjes en invoerwaarden maakt de gebruiker eenvoudig scenario’s aan en ziet direct de cijfermatige terugkoppeling van de geselecteerde maatregelen.

‘Doordat we alle berekeningen op voorhand voor onze klanten klaarzetten, kunnen we heel snel de juiste cijfers aan het gewenste beleid koppelen’, ligt ontwikkelaar Thijs Brentjens toe. ‘Juist als je met de verschillende stakeholders om tafel zit over nieuw beleid wil je snel weten wat wel of niet werkt binnen jouw organisatie. Soms heeft het bijvoorbeeld niet zo veel zin om je te focussen op fietsbeleid als het fietspotentieel van jouw organisatie heel laag is, en kun je beter eerst aan de slag gaan met slim OV-beleid, ander parkeerbeleid of bepaalde thuiswerkmaatregelen.’

MobilityAnalyst rekent de impact van de gekozen maatregelen exact uit voor het gehele medewerkersbestand, rekening houdend met de woonadressen, het aantal werkdagen, actuele dienstregelingen en gemiddelde filedruk op de betreffende routes. De tool werkt niet met algemene kentallen, maar rekent alles exact door, ook bij complexe of ‘gestapelde’ maatregelen: Eerst wordt voor elke medewerker vastgesteld wat de impact van de gekozen maatregelen zou zijn op die individuele medewerker en vervolgens wordt dat opgeteld tot een totaalplaatje voor de gehele organisatie.

Meer informatie over MobilityAnalyst is te vinden op www.mobilitylabel.nl

Door te spelen met schuifjes en invoerwaarden maakt de gebruiker eenvoudig scenario’s aan en ziet direct de cijfermatige terugkoppeling van de geselecteerde maatregelen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.