Siemens test elektrisch systeem voor vrachtverkeer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Siemens test In Berlijn een elektrisch systeem met bovenleidingen voor zwaar vrachtverkeer. Hiermee moet de milieuschade in dichtbevolkte gebieden worden gereduceerd.

De vrachtwagens zijn uitgerust met een pantograaf waarmee het voertuig aanhaakt op de bovenleiding. De testen vinden plaats op een speciaal gebouwde testbaan bij Berlijn. In combinatie met de diesel-elektrische aandrijving is het mogelijk om ook op rijstroken en banen zonder bovenleiding te rijden.

Pantograaf-hybride elektrisch

In feite is de vrachtwagen een pantograaf-hybride elektrisch voertuig. De aandrijving is altijd elektrisch, zonder pantograaf zijn een dieselmotor en generator de leverancier van elektrisch vermogen voor de elektromotor.

ENUBA

De testen vinden plaats in het kader van het project ENUBA (e-mobility in zware commerciële voertuigen ter reductie van milieuschade bij dichtbevolkte gebieden).

Zonder rails

Siemens voorziet mogelijkheden voor deze technologie voor bijvoorbeeld shuttle transport zonder rails, op korte en middellange afstand  tussen vrachtoverslag-locaties en havens.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De pantograaf-hybride elektrische vrachtauto op de testbaan in Duitsland (Foto: Siemens)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.