Siemens: elektrisch rijden moet motorgeluid maken

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Ruim driekwart van de Nederlanders vindt stil elektrisch rijden gevaarlijk voor vooral fietsers en voetgangers. Tweederde denkt dat de verkeersveiligheid toeneemt als elektrische auto’s onder 50 km/uur geluid gaan maken. Opvallend is dat de helft van Nederland daarbij kiest voor het traditionele motorgeluid als oplossing.

Dit blijkt uit representatief onderzoek in opdracht van Siemens Nederland, uitgevoerd door Direct Research.

‘Elektrisch rijden, hoe klinkt dat?’

Het onderzoek naar elektrisch rijden werd uitgevoerd in het kader van de wedstrijd van BMW Groep Nederland en Siemens Nederland: ‘Elektrisch rijden, hoe klinkt dat?’, om een creatief en ludiek geluid voor elektrische auto’s te bedenken.

De jury - bestaande uit Prins Maurits van het Formule E-Team,  directeur Linda van der Eijck van Veilig Verkeer Nederland, BMW en Siemens – koos voor een geluid dat ‘licht, vriendelijk, sprankelend, rustgevend en niet storend’ is. Het is overigens niet de bedoeling om dit geluid in de praktijk toe te passen, maar het geeft aan dat de discussie over geluiden voor elektrische auto’s leeft.

Op deze site is het winnende geluid (fragment 4) te beluisteren

 
Auteur: Joske van Lith

Ruim driekwart van de Nederlanders vindt stil elektrisch rijden gevaarlijk voor vooral fietsers en voetgangers, blijkt uit onderzoek van Siemens.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.