SHPV maakt kosten belparkeren inzichtelijk

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) gaat elk half jaar een overzicht maken van aanbieders van belparkeren die zijn aangesloten bij het SHPV. Zo krijgen gemeenten eenvoudiger inzicht in de kosten.

Momenteel zijn SMS Parking, My Order, Sunhill, Parkmobile, Park-Line, Yellowbrick en ANWB aangesloten. In het overzicht - opgesteld op basis van gegevens op de sites van de providers van 1 juli 2013 – is tussen zeven providers vergeleken in hoeveel steden ze actief zijn, wat de aanmeldkosten zijn, welke abonnementsvormen worden aangeboden en hoe transacties worden betaald.

SHPV
Het Servicehuis Parkeren is de ondersteunende organisatie voor gemeenten bij het uitvoeren van hun parkeerbeleid. Het SHPV is een coöperatie van gemeenten. Deze coöperatie maakt vastlegging en bevraging van parkeergegevens gemakkelijker en zorgt ervoor dat gemeenten en aanbieders van parkeerdiensten makkelijker op elkaar kunnen aansluiten. Het aanschaffen en betalen van parkeerrechten kan zo sneller en goedkoper zijn.

RPV
De basis van het SHPV is het Register Parkeer- en Verblijfsrechten (RPV). Daarin liggen gegevens van parkeertransacties vast. Parkeert een automobilist zijn auto, dan komen in de RPV zijn kenteken, de start en het einde van zijn parkeertijd te staan. Ook kunnen er andere relevante gegevens in staan, zoals de gehandicapten parkeerkaarten, parkeervergunningen en gedifferentieerde parkeertarieven op specifieke kenmerken van voertuigen.

 
Auteur: Joske van Lith

Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) gaat elk half jaar een overzicht maken van aanbieders van belparkeren.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.