Senioren regio Waterland krijgen demonstratie OV-chipkaart

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De Stadsregio Amsterdam en Arriva toeren twee weken lang met een speciale demonstratiebus door de regio Waterland om ouderen te leren over de OV-chipkaart.

Arriva bezoekt met deze bus verzorgingshuizen en wijkcentra. Senioren krijgen uitgebreide uitleg van de werking van de OV-chipkaart via een presentatie en introductiefilm. Ook worden ze begeleid bij het aanvragen van een persoonlijke OV-chipkaart. Deze kaart is nodig om de 65+ korting in het openbaar vervoer te krijgen.

 

De toer is een gezamenlijk initiatief van de Stadsregio Amsterdam en Arriva en is opgezet vanuit de gedachte dat het effectief is om de handelingen rond de OV-chipkaart zelf te ervaren. Ook omdat de strippenkaart niet meer geldig is in het openbaar vervoer in de regio Amsterdam.

 
Auteur: Joske van Lith

Jasper Hink (Stadsregio Amsterdam) en Maarten Post (Arriva) geven het startsein voor de OV-chipkaart demotoer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.