Scootmobiel in opkomst in Utrecht

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Di
Dit jaar hebben al 340 scootmobielgebruikers in dertien Utrechtse gemeenten een scootmobielcursus georganiseerd. Dat meldt ROV Utrecht.

De cursus helpt scootmobielgebruikers weer op weg, nadat ze al een tijd niet meer actief hebben deelgenomen aan het verkeer. Sommigen vinden het moeilijk om het gebruik van de scootmobiel onder de knie te krijgen en de verkeersregels goed toe te passen.


Verwarrende verkeersregels
De scootmobielcursus – ontwikkeld door Veilig Verkeer Nederland - bestaat uit drie onderdelen van ieder een uur: theorie, behendigheid en rijvaardigheid in het verkeer. Tijdens de theorie wordt ingegaan op de verkeersregels, die verwarrend kunnen zijn omdat ze zich soms als fietser en soms als voetganger moeten gedragen. Uitleg hierover schept veel duidelijkheid. Voor de behendigheidscursus heeft VVN een speciaal parcours ontwikkeld, waarop de deelnemers oefenen met het maken van bochten, het op- en afrijden van stoepen en het voor- en achteruit manoeuvreren met de scootmobiel. Tot slot gaan de deelnemers onder begeleiding van een instructeur het verkeer in. Na afloop krijgen alle deelnemers een certificaat en een theorieboek om thuis de verkeersregels nog eens rustig door te nemen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.