Scooterstalling op Arnhem Centraal geopend

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Bij station Arnhem Centraal is een stalling voor 18 scooters met een laadpaal voor elektrische scooters in gebruikgenomen.

De nieuwe scooterstalling is tegenover de ingang van het station. De laadpaal is één van de vier openbare laadpalen in Arnhem.  De stationsomgeving Sonsbeekzijde krijgt steeds meer vorm. Naast de nieuwe stalling, zijn er ook al een nieuwe entree, passerelle (doorgang), fietsenstalling en wifi-tuin gerealiseerd.

Elektrische scooters stimuleren
De gemeente Arnhem wil het gebruik van elektrische scooters stimuleren. Dat doet de gemeente samen met de gemeente Nijmegen en de Stadsregio met een subsidieregeling voor aanschaf van een elektrische scooter en de sloop van oude brommers. De regeling is bedoeld voor particulieren én het bedrijfsleven en komt voort uit de wens om de luchtkwaliteit in Arnhem te verbeteren en de overlast door brommerlawaai te verminderen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.