Scooter hoppen start in Amsterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Va
Vanaf 1 oktober gaan 100 elektrische scooters mét chauffeur, onder de naam Hopper, een nieuwe vervoersmogelijkheid bieden aan inwoners en bezoekers van Amsterdam om zich door de stad te verplaatsen. Het project is in privaat-publieke samenwerking met gemeente Amsterdam, NS en het ministerie Infrastuctuur & Milieu en levert een bijdrage aan grootstedelijke verkeersproblematiek.

De voorbereidingen van de uitrol van deze ‘Hoppers’ naar Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn gestart. Na een voorbereiding van 5 jaar is Hopper vanaf 1 oktober de nieuwe mogelijkheid voor forensen en Amsterdammers om zich in de stad te verplaatsen. Op een elektrische scooter mét chauffeur, voor een vaste prijs van 2,50  euro per rit, wordt de klant naar zijn eindbestemming vervoerd.

De dienst zal in de eerste fase binnen het centrum opereren (ring S100) met uitlopers naar de Pijp, Station Rai en Zuid-as. Hopper is operationeel gedurende werkdagen van 08.00-20.00 uur. Klanten kunnen de Hopper bestellen door middel van een app, telefoonnummer of via de website www.myhopper.nl.

De scooters waarmee Hopper gaat rijden zijn aangepast op de vervoersfunctie en bieden zo extra comfort en veiligheid. Zo is het zadel verlengd, zijn er steps gemonteerd aan de achterkant van de scooter en kan de box achterop als rugsteun fungeren.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.