Scootafette: iedereen aan de e-scooter

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Niet meer in de file staan, geen parkeerproblemen en schonere lucht bovendien. De e-scooter maakt het mogelijk. Alleen moeten mensen deze elektrische scooter nog wel even leren kennen. Dat kan vanaf  19 september tijdens de Scootafette.

De Scootafette is een pilot in de regio Haaglanden. Werkgevers proberen de e-scooter een week lang uit. Na deze week geven zij de e-scooter door aan een collega-ondernemer. De Scootafette is een samenwerking van drie partijen: Rabobank Den Haag en omgeving, E-Motive en Bereikbaar Haaglanden.

Zakelijk op de e-scooter
De pilot is bedoeld voor het woon-werkverkeer, voor zakelijke kilometers en/of voor privégebruik. De e-scooter is duurzaam, snel en gemakkelijk op te laden, maakt geen herrie, kent geen parkeerproblemen en hoeft de file niet in.  Ron Droste (directievoorzitter Rabobank Den Haag en omgeving) is de eerste deelnemer die op uitnodiging van Bert Mooren (directeur VNO-NCW West en boegbeeld Bereikbaar Haaglanden) de e-scooter een week gaat gebruiken. Daarna volgen de Haagse Hogeschool, Madurodam, FMT Vastgoedbeheer, Meeuwisse Nederland en Baker Tilly Berk. Rabobank Den Haag en omgeving sluit de scootafette af.

Weg met die herrie
Voor alle Haagse werkgevers en werknemers kan de e-scooter een uitstekend vervoersmiddel zijn. Om dit te stimuleren heeft het Stadsgewest Haaglanden de subsidiepot ‘Weg met Haaglandse herrie’. Dit is een subsidie van 250 euro op de aanschaf van een e-scooter. De subsidie geldt voor bedrijven en voor particulieren.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.