Schreudersprijs 2011 voor renovatie Rijksmuseum

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

BAM Civiel Noordwest en de Rijksgebouwendienst hebben de Schreudersprijs gewonnen. Ze ontvingen gezamenlijk de prijs voor de renovatie van het Rijksmuseum.

De prijs werd 3 november uitgereikt tijdens het Technologiesymposium van het COB en KIVI NIRIA TTOW.

De renovatie van het Rijksmuseum omvatte onder andere vijf ondergrondse onderdelen die met succes werden gerealiseerd onder uitdagende omstandigheden. Zo moesten de pilaren van de fietserspassage tijdelijk worden opgevijzeld om de oude funderingskolommen te vervangen. Ook werden er onder het gebouw boringen verricht voor het aanleggen van luchtkanalen. Hiervoor moest een micro-tunnelboormachine tussen de houten palen van het oude gebouw door manoeuvreren. De uitvoering is, ondanks de vele verschillende technieken en de lastige randvoorwaarden, succesvol verlopen en de omgeving heeft nauwelijks hinder ondervonden.

Schreudersprijs

Stichting A.M. Schreuders kent elke twee jaar de Schreudersprijs toe aan de instelling of organisatie die de meest bijzondere ondergrondse bouwprestatie heeft verricht. Er waren dit jaar zevenentwintig inzendingen, aanzienlijk meer dan voorgaande jaren. De jury nomineerde vijf projecten: Aquaduct A4 Leiden, Multikering Katwijk, RandstadRail Rotterdam, de renovatie van het Rijksmuseum en De Groene Loper (dit project – ondertunneling van de rijksweg A2 bij Maastricht met daarboven een groene parklaan voor fietsers en voetgangers met kantoorpanden en woningen – kreeg een eervolle vermelding).

 
Auteur: Joske van Lith

De fietserpassage is opgevijzeld om de oude funderingskolommen te vervangen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.