Schoolbus, dubbeldekkers en spelersbus voor toeristenvervoer

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Twee Engelse dubbeldekkers, de spelersbus van FC Groningen en een Amerikaanse schoolbus worden in de maanden juli en augustus toegevoegd aan de reguliere dienstregeling van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe. Organisator van deze extra toeristenlijnen is het OVbureau Groningen Drenthe.

Nostalgische bussen die als Toerbus (toeristenbus) langs bekende toeristenlocaties rijden. Dat concept werd in 2004 gelanceerd door het OVbureau Groningen en Drenthe inn samenwerking met betrokken gemeenten en ondernemers. De laatste jaren heet de lijn ‘de Toerbus’ en ieder jaar breidt het bereik van de Toerbus uit.

Ondernemers

Eerste voorwaarden voor uitbreiding van de toeristische zomerdienstregeling is een samenwerkingsovereenkomst met ondernemers aan de route. Zij promoten via hun eigen kanalen deze zomerse busdiensten en zorgen daarmee voor voldoende reizigers. Uit een evaluatieonderzoek in 2009 in opdracht van het ministerie bleek dat ruim 40 procent van de Toerbusreizigers (n=518) van plan was om vaker te gaan reizen met het openbaar vervoer. Iets meer dan een derde (37 procent ) gaf toen aan dit misschien te gaan doen.

Route

De Toerbus rijdt langs verschillende attracties, musea, campings en bungalowparken in Drenthe en Groningen en kost voor iedereen 2,50 euro per dag. Per gebied, Drenthe, Oost-Groningen en Lauwersland, is een aparte folder beschikbaar met een routekaart en informatie. Ieder jaar worden de zomerlijnen per gebied geëvalueerd.

Evaluatierapporten 2010

 
Auteur: Eveline Korving

Dubbeldekkers, de spelersbus van FC Groningenen een Amerikaanse schoolbus rijden toeristen langs attracties in Drenthe, Lauwersland en Oost-Groningen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.