School in Zierikzee start verkeersveiligheidscampagne

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De vier derde klassen van Pontes Pieter Zeeman in het Zeeuwse Zierikzee starten hun eigen verkeersveiligheidscampagne.

De jongeren zijn een kwetsbare groep: ruim een derde van alle verkeersslachtoffers in Zeeland is tussen de 12 en 24 jaar oud.

 

De leerlingen hebben tijdens enkele gastlessen geconstateerd dat verkeersonveiligheid hen rechtstreeks raakt; hun eigen gedrag en ook dat van de andere weggebruikers is bepalend voor de veiligheid in het verkeer. Zij zijn zich daar te weinig bewust van.

 

Daarom hebben zij materialen gemaakt waarmee zij jongeren en alle andere weggebruikers hierop wijzen en een spiegel voorhouden. De komende weken gaan zij hiermee ook echt campagne voeren: startend vanuit de school zal de campagne heel Schouwen-Duiveland beslaan.

 
Auteur: Joske van Lith

De leerlingen van de Zeeuwse school zijn zich ervan bewust dat ze zelf ook maatregelen kunnen nemen om veiliger aan het verkeer deel te nemen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.