Scholieren spelen ov-spel

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het laatste pilotspel van het preventieprogramma 'Sociaal en veilig openbaar vervoer' is deze week gespeeld. Dit programma spreekt  zowel middelbare scholieren als bus- en treinpersoneel aan op hun gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een sociaal en veilig openbaar vervoer.

Het preventieprogramma bestaat uit een lesonderdeel voor middelbare scholieren en een training 'reis door het puberbrein' voor buschauffeurs en treinpersoneel, die veel met jongeren in aanraking komen. De leerlingen volgen een e-learning programma en spelen samen met twee getrainde ov-medewerkers een ov-spel in de klas.

Het programma heeft een positieve insteek en spreekt jongeren èn ov-medewerkers aan op een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een sociaal en veilig openbaar vervoer. De leerlingen, docenten en ov-medewerkers reageren positief op het programma.

Concessiegebied Valleilijn

In totaal hebben vijf Gelderse scholen meegedaan aan de pilot, die in 2012 van start is gegaan in het concessiegebied van de Valleilijn. Het lesprogramma is aan vier studiegroepen van het ROC A12 en zeven praktijkschool- en vmbo-klassen van het Lodenstein College in Hoevelaken en Het Streek in Ede aangeboden. In februari volgt een evaluatierapport van de pilot. De provincie Gelderland onderzoekt samen met de ov-bedrijven hoe dit project kan worden voortgezet. Dit preventieprogramma is een gezamenlijk initiatief van de provincie Gelderland, Connexxion, Syntus, NS Stations, ProRail en de gemeenten Wageningen, Ede, Barneveld, Hoevelaken en Amersfoort.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Scholieren spelen ov-spel in de klas

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.