Scholieren maken kennis met en debatteren over ov

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Met de lesmodule OV-debatteren willen de provincie Gelderland en Arriva het openbaar vervoer onder de aandacht brengen bij scholieren in het voortgezet onderwijs in Rivierenland.

Arriva ontwikkelde deze lesmodule in samenwerking met jongerenorganisatie In-Spe. Doel van de OV-debatten is jongeren leren debatteren én kennis te laten maken met het openbaar vervoer. Daarnaast kunnen de jongeren in Rivierenland met een winterabonnement voordelig kennismaken met de bus en trein in hun regio.

 

OV-debatten

Tijdens de debatlessen komen ook aan openbaar vervoer gerelateerde onderwerpen aan bod, zoals agressie in het openbaar vervoer, de OV-chipkaart en de algemene mening van jongeren over het openbaar vervoer.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.