Schiphol kiest na Schiermonnikoog voor 35 BYD-elektrische bussen

woensdag 24 juni 2015
timer 1 min

Amsterdam Airport Schiphol heeft 35 elektrische bussen van BYD in gebruik genomen voor het vervoer van reizigers van hun vliegtuig naar de gate. Iedere bus heeft op de luchthaven een eigen oplaadpaal.

De bussen zijn speciaal ontworpen voor en in samenwerking met de luchthaven. Zij hebben meer zitruimte en comfort en extra plaats voor bagage, doordat  de bussen twee in plaats van drie batterijen hebben. Dit is mogelijk vanwege de benodigde actieradius op Schiphol. Bij het ontwerp is extra aandacht besteed aan materialen, kleuren, stoelen, stangen en handlussen voor een chique uitstraling en veel comfort voor de reiziger.

Europese aanbesteding

Schiphol heeft voor BYD gekozen na een competitieve Europese aanbestedingsprocedure. Ook het eiland Schiermonnikoog koos na een Europese aanbesteding voor BYD bussen, die intussen al twee jaar al het openbaar vervoer op het eiland voor hun rekening nemen. Daarnaast rijden er twee elektrische bussen in dienst in Londen. 

De 35 elektrische bussen op Schiphol hebben minder batterijen vanwege de beperkte actieradius en eigen laadpalen met zonnepanelen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.