SAFECYCLE: meer onderzoek naar fietsongevallen nodig

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Er is meer internationaal onderzoek nodig naar de oorzaak en omvang van fietsongevallen omdat het zonder deze kennis niet goed mogelijk is om de kosten en baten in te schatten van ICT-toepassingen om het fietsen veiliger te maken.

Dit stelden internationale fietsexperts tijdens het SAFECYCLE eindcongres in Wenen. 

Naast meer onderzoek is ook het evalueren van de impact van intelligente applicaties voor fietsers een belangrijke voorwaarde om het potentieel van deze ICT-toepassingen in te kunnen schatten.

Bovendien is er meer samenwerking tussen de auto- en fietsindustrie nodig om fietsen in de toekomst veiliger te kunnen maken met behulp van intelligente applicaties. Wanneer dit niet gebeurt, dreigt de fietser ‘onzichtbaar’ te worden in de coöperatieve systemen voor gemotoriseerd verkeer.

De volledige lijst met aanbevelingen om het gebruik van intelligente systemen voor fietsers in Europa te stimuleren is nu beschikbaar op de SAFECYCLE website.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.