RWS rolt reistijdminuten uit op snelwegnet

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Ri
Rijkswaterstaat plaatst dit jaar op alle bestaande DRIPs, reistijden in minuten in plaats van aantallen kilometers file. De eerste reacties van weggebruikers zijn wisselend. RWS keert zeker niet terug naar de oude situatie maar zoekt wel naar combinaties van informatie.

Eind dit jaar tonen alle DRIPs en dynamische borden langs de snelwegen actuele reistijden. Met deze maatregel komt RWS tegemoet aan een eerdere toezegging van de minister om reistijden te verstrekken in plaats van filekilometers en aan de opdracht uit de Nota Mobiliteit om over te stappen naar (betrouwbare) reistijden. Mark van der Vusse, woordvoerder van Rijkswaterstaat, geeft aan dat deze vorm van reisinformatie aansluit bij een breder proces naar nieuwe soorten informatie. ‘We gaan naar een tijd toe waarin iedereen een kastje in de auto heeft waarop je naast informatie over het volgende restaurant ook kunt zien waar een ongeval heeft plaatsgevonden of waar een rijstrook is afgesloten.’ Zo wordt de verkeersinformatie volledig. Tot die tijd bestudeert RWS de mogelijkheid om aanvullende informatie te geven op de reisminuten, voor zover de ruimte op de DRIPs dit toelaat. De eerste reacties komen vanuit het 0800-telefoonnummer van RWS. Daarnaast wordt kwalitatief en kwantitatief onderzoek houden op basis van kentekenregistratie.

 
Auteur: Joske van Lith

De reistijd wordt in minuten, niet meer in aantal kilometers file, aangegeven.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.