RWS gunt APK waterwerken aan Witteveen+Bos

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Wi
Witteveen+Bos gaat de komende jaren de uitvoering van 23 water-onderhoudsprojecten van Rijkswaterstaat keuren. Met deze periodieke keuring weet Rijkswaterstaat zich ervan verzekerd dat de werkzaamheden volgens gestelde eisen worden uitgevoerd.

De 23 onderhoudsprojecten aan waterbouwkundige werken en installaties vallen binnen het programma ‘cluster Constructies’ en ‘cluster DVM Vaarwegen’. Witteveen+Bos neemt de beheersing en uitvoering van het toetsingsdeel van de systeemgerichte contractbeheersing voor haar rekening, wat inhoudt dat het ingenieurs- en adviesbureau de werkprocessen en producten van opdrachtnemers toetst.

EMVI
Rijkswaterstaat selecteerde Witteveen+Bos voor deze opdracht op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI), wat inhoudt dat in deze aanbieding de verhouding tussen prijs en kwaliteit het beste was. Onderdeel van de Witteveen+Bos-aanpak in dit project is een continu verbeterproces: met een ‘APK-controle’ wordt periodiek vastgesteld of de dienstverlening nog aansluit op de wensen van Rijkswaterstaat. In de samenwerking met Rijkswaterstaat kan daardoor steeds een efficiencyslag gemaakt worden.

De laatste vier jaar werkt Witteveen+Bos al, onder verschillende contracten, voor dit programma van de uitvoeringsorganisatie Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO) van Rijkswaterstaat. Met deze nieuwe overeenkomst wordt de samenwerking gecontinueerd tot ten minste 1 juli 2017.

foto: Wil Tilroe-Otte / Shutterstock

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.