Ruimte voor fiets bij Twenste treinstations

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Regio Twente investeert bijna €8 ton in het vergroten van de gratis fietsenstallingen bij de treinstations Borne, Enschede, Goor, Holten, Oldenzaal, Rijssen en Vriezenveen.

De investering krijgt de naam ‘Ruimte voor de Fiets’ en wordt uitgevoerd door ProRail in overleg met de Twentse gemeenten.

3000 extra plekken
Ruimte voor de Fiets is een landelijk programma van IenM voor de aanleg van gratis fietsenstallingen bij stations. In de eerste fase is tussen 2009 en 2011 al de stallingcapaciteit bij 14 Twentse stations vergroot: Almelo De Riet, Daarlerveen, Delden, Geerdijk, Glanerbrug, Goor, Hengelo Oost, Holten, Nijverdal, Oldenzaal, Rijssen, Vriezenveen, Vroomshoop en Wierden. Enschede Drienerlo wordt binnenkort gerealiseerd. In totaal ging het om een uitbreiding van zo’n 3000 stallingplaatsen. Hiervoor heeft Regio Twente destijds ook €8 ton van de in totaal €2 miljoen beschikbaar gesteld. De komende uitbreiding op de zeven stations omvat 2.000 extra plaatsen.

Vervolg in 2014
Overigens wordt de stallingcapaciteit bij Twentse stations in 2014 ook met een bijdrage uit andere budgetten van Regio Twente uitgebreid. In Hengelo komt volgend jaar een fietsflat met in totaal circa 2000 plaatsen (huidige fietsflat 1000) en in Enschede een nieuwe inpandige openbare fietsenstalling aan het Willem Wilminkplein met een capaciteit van 750 plaatsen.

Fietsregio met fietssnelweg

Het vergroten van de gratis fietsenstallingen past bij het beleid van Regio Twente om fietsen te stimuleren, zoals door de aanleg van de fietssnelweg F35. De F35 is een belangrijk fietsproject van Regio Twente en de Twentse gemeenten. De aaneengesloten tracés hebben gezamenlijk een lengte van circa 60 kilometer waarvan 11 km is aangelegd. Tot en met 2014 komen er 5 km F35 bij.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.