Royal HaskoningDHV pakt verkeersknelpunten aan in Riyad, Saoedi-Arabië

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Royal HaskoningDHV gaat de komende 2 jaar dertig grote verkeersknelpunten in de Saoedische hoofdstad Riyad aanpakken. De Arriyadh Development Authority (ADA), de ‘stadsregionale overheid’, gunt deze opdracht na een uitgeschreven tender. De totale contractwaarde bedraagt 1,5 miljoen euro.

De Saoedische hoofdstad telt vijf miljoen inwoners en is de laatste decennia razendsnel gegroeid. De automobiliteit loopt daarbij tegen zijn grenzen aan en filevorming komt op veel plaatsen voor. Ondanks de grootschaligheid van de weginfrastructuur kan deze de groei van het autoverkeer niet aan. De noodzaak om binnen de bestaande infrastructuur te zoeken naar oplossingen om de reistijd te verminderen is dan ook groot.

Knelpunten in kaart brengen
In samenspraak met de verkeerspolitie en op basis van een uitgebreid monitoringprogramma worden de huidige verkeersstromen in kaart gebracht. Daarna identificeert Royal HaskoningDHV met stakeholders de belangrijkste knelpunten. Snel op te lossen punten worden direct aangepakt en voor complexere knelpunten werkt het bedrijf per knelpunt twee à drie oplossingsrichtingen uit. Aan de opdracht werken experts uit diverse vakgebieden samen, waaronder: verkeersingenieurs, verkeersveiligheidsexperts, wegontwerpers en experts op het gebied van automatische verkeerssystemen (ITS). ADA zorgt zelf voor het uitzetten van de opdracht in de markt voor de realisatie van de verkeersoplossingen.

Ervaring andere wereldsteden
Riyad wil de verkeerskundige kennis en ervaring van andere wereldsteden toepassen en heeft gekozen voor Royal HaskoningDHV. ‘Wij hebben twee wegen in Riyad herontwikkeld en ervaring in verkeersmanagement in onder andere Sofia en Beijing. De opdrachtgever heeft in combinatie met de jarenlange relatie vertrouwen in onze aanpak van verkeersknelpunten,’ aldus Projectmanager Joep Coopmans.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De verkeerssituatie in Riyad (Foto: Royal HaskoningDHV)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.