ROVL rond pilot ‘Belonen in het verkeer’ af

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In acht Limburgse gemeenten, waaronder in de kern Ittervoort, heeft ROVL een ludieke campagne gevoerd in de 30-kilometer zones. Hierbij werden automobilisten die zich aan de juiste snelheid hielden beloond.

 

 

Automobilisten werden in de 30 kilometerzones van Ittervoort 8 weken lang gecontroleerd en ter plekke beloond als ze zich aan de juiste snelheid hielden. Naast de kleine beloning voor de automobilist, verdiende Ittervoort ook een collectieve beloning. Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt namelijk dat de campagne een positieve bijdrage heeft geleverd aan de bewustwording van de automobilist voor de geldende maximum snelheid in de wijk.

 

 

Verkeerseducatiepakket
Initiatiefnemer van de proef, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) heeft als collectieve beloning een verkeerseducatiepakket, in de vorm van een leskist, beschikbaar gesteld aan basisschool De Schakel te Ittervoort. Daarnaast plaatst de gemeente dit voorjaar bloembakken (‘hanging baskets’) in Ittervoort ter verfraaiing van de woonwijk.

Om de actie te laten slagen maakte het ROVL dankbaar gebruik van de inzet van Veilig Verkeer Nederland, politie en vrijwilligers.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Verkeerscoördinator Peter Meuwissen (links) neemt namens de verkeersouders van basisschool De Schakel de Leskist in ontvangst uit handen van Peter Stevens, beleidsmedewerker verkeer gemeente Leudal (Foto: ROVL)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.