ROVL pakt gedragsbeïnvloeding weggebruikers aan

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) gaat de inrichting van de omgeving en de betekenis daarvan gebruiken om het gedrag van de weggebruiker te beïnvloeden.

Vanwege nieuwe inzichten over de rol van de wegomgeving, in de beleving en betekenis van de weginrichting en daarmee ook op het gedrag van de weggebruikers, is besloten hiermee ervaring op te doen.

 

Het gaat om 'omgeving- en gebiedsgericht verkeerstechnisch ontwerpen'. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de inrichting van de omgeving en de betekenis van die omgeving op het beïnvloeden van het verkeersgedrag van weggebruikers.

 

Schetsboek

In 2010 is ervaring opgedaan met deze nieuwe manier van werken door een schetsboek met praktische voorbeelden te ontwikkelen. Op basis van specifieke landschapstypes, ongevallenbeeld en spreiding over geheel Limburg zijn negen locaties uitgewerkt. Hiervoor zijn maatregelen ontwikkeld, waarvan een aantal daadwerkelijk in de praktijk worden gerealiseerd.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.