ROVL benadert jongeren over verkeer op Limburgse festivals

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Limburgse evenementen staan op 5 en 6 juli deels in het teken van jongeren in het verkeer. Er zijn activiteiten rond ‘alcohol in het verkeer’ en ‘afleiding op de weg’. Deze activiteiten worden in kader van het ‘jaar van de jonge bestuurder’ georganiseerd in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL).

Zo benadert het Bob-campagneteam van Veilig Verkeer Nederland jongeren over alcohol in het verkeer tijdens ParkCity Live op 5 juli en op het O.L.S.(Oud Limburgs Schuttersfeest) in Grevenbicht op 6 juli. Zij vragen jongeren wie van hen de Bob is en laten de Bobs voor vertrek een blaastest ondergaan. Alle nuchtere Bobs krijgen een gadget.

Shotgun
Eveneens op 6 juli is het Shotgun-promotieteam van VVN op het Stereo Sunday in Venlo. Dit team maakt jongeren duidelijk hoe belangrijk de rol van de bijrijder is om de veiligheid in het verkeer te verbeteren. De term ‘Shotgun’ is afkomstig uit de Verenigde Staten en staat voor iemand die de telefoon aanneemt, de navigatie bedient, de muziek verzorgt en ervoor zorgt  dat vrienden achterin de chauffeur niet afleiden. De Shotgun checkt ook of de chauffeur ook echt de Bob is en durft er wat van te zeggen als er riskant gereden wordt. Ook de Stichting TeamAlert gaat op Stereo Sunday met jongeren in gesprek over het gebruik van drugs (in combinatie met alcohol ) in het verkeer.

Jaar van de jonge bestuurder
Beginnende automobilisten in Nederland hebben een ruim vijf keer groter ongevalsrisico dan ervaren bestuurders. Ook blijkt dat veel ernstig gewonden vallen onder 16- tot en met 24-jarigen. Van alle dodelijke ongevallen in Limburg is 25 procent een jonge automobilist of bromfietser.  Reden voor het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg om 2014 in het teken te stellen van deze groep jonge mensen achter het stuur.

Van alle dodelijke ongevallen in Limburg is 25 procent een jonge automobilist of bromfietser

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.