ROV Overijssel geeft eerste e-bike training

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel heeft deze maand, samen met de gemeente Zwolle en de Fietsersbond, de eerste e-bike training gegeven.

Tijdens het oefenen van vaardigheden op een afgezet parcours onder professionele begeleiding, werd gekeken naar de balans en reactietijd en kregen mensen advies over de snelheid. Ook het opfrissen van de verkeerskennis en vaardigheden kwamen aan bod. Als afsluiting maakten deelnemers een korte fietstocht door de omgeving met aandacht voor de verkeerssituaties ter plekke waarbij verworven kennis in de praktijk werd gebracht.

De trainingen worden uitgevoerd door gecertificeerde fietsinstructeurs die door de Fietserbond zijn opgeleid. Het project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Overijssel.

Initiatief provincie Overijssel, Flevoland en Drenthe

De Regionale Organen voor verkeersveiligheid in de provincies Overijssel, Flevoland en Drenthe organiseren de e-bike trainingen, omdat ze de indruk hebben dat er veel ongevallen plaatsvinden bij het gebruik van de e-bike. Ze stellen gezamenlijk een plan van aanpak op voor deze toenemende groep verkeersdeelnemers. In Emmeloord en Coevorden wordt binnenkort een training voor de e-bike  gegeven.

 
Auteur: Joske van Lith

De Regionale Organen voor verkeersveiligheid in de provincies Overijssel, Flevoland en Drenthe organiseren e-bike trainingen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.