Route-informatie bij bloemenveiling Naaldwijk

woensdag 20 juni 2007
timer 2 min

Op het veilingterrein van Flora Holland in Naaldwijk zijn twee nieuwe DRIP's in bedrijf. De displays vervangen de bestaande borden, die al geruime tijd op zwart stonden. Als wegbeheerder van de uitvalswegen van de veiling heeft de provincie Zuid-Holland het initiatief genomen om de voorziening nieuw leven in te blazen.

De DRIP's informeren over de beste route tot Gouda, via de A20 of via de A12. De veiling heeft veel vrachtverkeer met een bestemming voorbij Gouda, waarvoor deze informatie interessant is. In de gepresenteerde reistijden zitten ook de OWN-routedelen. Hiervoor wordt dankbaar gebruikgemaakt van gegevens die door Triple Via worden verzameld in het kader van Haaglanden Mobiel, dat de regio voorziet van verkeersinformatie. Het mes snijdt aan twee kanten: het individuele voordeel van de weggebruiker - de snelste route - heeft een betere spreiding van het verkeer als collectief resultaat.
Een belangrijke basis voor het project is de overeenkomst die Rijkswaterstaat en provincie hebben gesloten voor samenwerking in de nieuwe verkeersmanagementcentrale Zuid-West Nederland in Rhoon. Hierin is onder meer afgesproken dat de verkeerscentrale de veiling-DRIP's gaat bedienen. Dit heeft niet alleen organisatorische voordelen - een 24 uur per dag bemande centrale - maar is ook softwarematig gezien een groot pluspunt. Zo kon worden aangesloten op het CDMS (Centraal DRIP Management Systeem) van Rijkswaterstaat, waarmee alle HWN-DRIP’s worden aangestuurd.
Een noviteit is de aanvullende informatie over de locatie van de file die op twee extra tekstregels wordt getoond. Deze informatie verschijnt automatisch als de file op de aangewezen wegvakken boven een vooraf bepaalde lengte komt.
Het project is gezamenlijk gefinancierd door Rijkswaterstaat, provincie, stadsgewest Haaglanden en Flora Holland en uitgevoerd door Vialis Traffic BV.
De provincie is van plan in de toekomst ook op een aantal andere locaties actuele route-informatie te gaan verstrekken, waarbij voor het operationele netwerkmanagement weer zal worden aangesloten op de centrale van Rijkswaterstaat.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.