Rotterdammers kiezen ‘de luchtsingel’ tot beste stadsinitiatief

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
‘D
‘De Luchtsingel’ is de winnaar van deze ronde van Het Stadsinitiatief in Rotterdam.

De Luchtsingel is een houten voetgangersbrug die Rotterdam Central District verbindt met de Hofbogen.


Luchtsingel
De voetgangersbrug – een initiatief van Elma van Boxel en Kristian Koreman (architectenbureau ZUS) - vormt een ketting van nieuwe plekken: bouwplaatsen worden parken, donkere hoeken worden speelplekken en lege ruimtes transformeren tot voorzieningen. Daardoor wordt Hofplein weer een levendig gebied, met onder meer een hertenkamp en buitenbioscoop. De brug wordt gerealiseerd via crowdfunding;  financiering door de menigte. Iedereen kan deelnemen aan de totstandkoming van deze brug. Deelnemers betalen een bijdrage in ruil voor een naamsvermelding op een plank, element of brugdeel.


De Luchtsingel kreeg 48 procent van de stemmen (19.313 stemmers) en gaat daadwerkelijk uitgevoerd worden. De kosten voor de uitvoering van dit plan zijn begroot op vier miljoen euro (over meerdere jaren uitgesmeerd). Het is de bedoeling dat er zo snel mogelijk gestart wordt met de realisatie.


Stadsinitiatief Rotterdam
Iedereen die in Rotterdam woont en/of werkt kon het afgelopen jaar het idee, waar de héle stad iets aan heeft, indienen bij Stadsinitiatief. Van de 130 ingezonden ideeën werden er 5 genomineerd. Rotterdammers konden zelf stemmen op hun favoriete idee. Het Stadsinitiatief met de meeste stemmen wint en wordt uitgevoerd. Hiervoor is, op basis van cofinanciering, maximaal vier miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld. Niet uitgegeven gelden blijven beschikbaar voor Het Stadsinitiatief. Op korte termijn volgt een uitgebreide evaluatie en nog dit jaar wordt gestart met een nieuwe ronde van Het Stadsinitiatief.

Klik hier voor een filmpje van de voetgangersbrug

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De Luchtsingel -een houten voetgangersbrug van 350 meter die Rotterdam Central District verbindt met de Hofbogen - is de winnaar geworden van het StadsinitiatiefRotterdam.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.