Rotterdam zet pont in voor bereikbaarheid bedrijven

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Vanaf deze week kunnen medewerkers van de Rotterdamse bedrijven Alphatron, Evides Waterbedrijf en Van Oord gebruikmaken van de pont om op hun werk te komen. Doel is de bereikbaarheid voor de medewerkers van deze bedrijven te verbeteren en de filedruk op de Brienenoordbrug te verminderen.

De pontverbinding, Alphaliner, is een initiatief van de drie bedrijven en De Verkeersonderneming, omdat de wegen naar de A16 in de ochtend- en avondspits steeds drukker worden.

Medewerkers parkeren hun auto in de garage aan de overkant van de Maas en stappen bij het nabijgelegen ponton op de Watertaxi. In enkele minuten zijn ze aan de overkant, bij de aanlegplaatsen van Alphatron en Van Oord. De pont vaart tijdens een proefperiode van drie maanden. De Watertaxi onderhoudt de verbinding.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Maandagochtend 3 december konden de eerste reizigers per 'Alphaliner' over de Maas

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.