Rotterdam wil ongelukken tegengaan met scootmobielcursus

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Om het stijgend aantal opgevallen met scootmobielen terug te dringen, organiseert

de gemeente Rotterdam – samen met VVN en Humanitas - opnieuw een scootmobielcursus.

Deelnemers doen een rijtest en krijgen vervolgens tips om veiliger deel te kunnen nemen aan het verkeer. Ook wordt de theoretische verkeerskennis opgefrist. De cursus kost vijf euro en kent geen examen.

 

Lang niet iedere scootmobielbestuurder heeft ervaring in het verkeer en het besturen van een scootmobiel is bovendien niet voor iedereen even gemakkelijk. Doel van de cursus is om bestuurders van scootmobielen meer bewust te maken van hun bijzondere positie in het verkeer en ervoor te zorgen dat zij langer veilig mobiel blijven.

 

Momenteel zijn er 150.000 scootmobielen en jaarlijks komen er zo’n 35.000 bij. Met de toename van de populariteit stijgt ook het aantal ongevallen waarbij een scootmobiel betrokken is. Jaarlijks worden er bijna 700 mensen behandeld in ziekenhuizen, waarvan het merendeel 55-plussers.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.