Rotterdam (VK 2/2014)

maandag 17 maart 2014
timer 2 min

Vóór 2013
Adrie Moulijn, weduwe van Feijenoord-legende Coen Moulijn, opende op 7 november 2013 het opgeknapte Muizengaatje, de onderdoorgang van het spoor bij NS-Station Noord, op de grens van deelgemeenten Hillegersberg-Schiebroek en Noord. De onderdoorgang is niet groot en veel voetgangers, fietsers, auto’s en trams maken er gebruik van. De combinatie van grauw beton en vele reclame-uitingen en graffitti benadrukt het wat rommelige karakter van het drukke punt. Het uiterlijk was inwoners al jaren een doorn in het oog.

 
Ná 2014
De deelgemeenten Hillegersberg-Schiebroek en Noord werkten met ProRail en RET samen om de onderdoorgang een mooie uitstraling te geven. Bewoners konden voor de zomer van 2013 een keuze maken uit twee ontwerpen, gemaakt door studenten van de Willem de Kooningacademie en de Hogeschool Rotterdam. Het ontwerp ‘legendes’ bleek favoriet. De legendes Hillegonda (noordelijke richting) en Coen Moulijn (zuidelijke richting) zijn mooi verwerkt in beeld en tekst en vormen zo de in het oog springende toegang naar beide deelgemeenten.

Reactie:
Paul van der Weijden, woordvoerder deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek: ‘De oorsprong van de naam Muizengaatje is niet meer te achterhalen. Die heeft sowieso te maken met de Rotterdamse voorliefde voor bijnamen. Maar waar de naam ook vandaan komt, van een grauwe betonnen onderdoorgang bij station Noord is het Muizengaatje veranderd in een fraaie toegang voor de deelgemeenten Hillegersberg-Schiebroek en Noord!’

 
Auteur: Margriet Verhoog

2013

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.