Rotterdam start proef kentekenparkeren

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

In de Rotterdamse wijk het Oude Noorden start binnenkort een proef met kentekenparkeren.

De proef start op 16 september en duurt tot 16 december en kan bruikbare informatie opleveren voor de invoering van kentekenparkeren in heel Rotterdam, dat in 2014 stapsgewijs wordt uitgerold.

Nieuwe parkeerautomaten worden geplaatst en de digitale bezoekersregeling gaat van start. Tijdens de proef wordt onderzocht hoe de parkeerder de nieuwe manier van betalen en het aantal automaten ervaart. De uitkomst kan aanleiding zijn om aanpassingen door te voeren voordat kentekenparkeren in heel Rotterdam wordt geïntroduceerd.


Invoeren van kentekenparkeren
Met het invoeren van kentekenparkeren wil de gemeente Rotterdam kosten besparen en parkeren efficiënter maken. Parkeerders hoeven geen parkeerkaartje meer achter de voorruit te leggen. Ze kunnen op twee manieren betalen: bij de parkeerautomaat waar ze hun kenteken invoeren, of betalen via hun mobiele telefoon. Daarom zijn er minder parkeerautomaten nodig. Ook kunnen stadswachten sneller controleren of iemand betaald heeft door de kentekens te scannen. In 2014 vervalt de pas voor de parkeervergunning, omdat de controle dan via het kenteken gaat. Zo bespaart de gemeente ook op de kosten voor productie en verspreiding van passen en gaat het verlenen van een vergunning sneller.

Informatie
Bewoners krijgen via bewonersbrieven,lokale kranten en de website www.rotterdam.nl/kentekenparkeren informatie over de proef in het Oude Noorden.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.