Rotterdam over op kentekenparkeren

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Rotterdam Noord start - na een proefperiode in het Oude Noorden - met kentekenparkeren. In de loop van het jaar gaan alle gebieden gefaseerd over op het nieuwe parkeersysteem.

De oude automaten worden vervangen omdat ze aan het einde van hun levensduur zijn en omdat per 1 januari 2015 de chipknip als betaalmiddel definitief verdwijnt.

Kenteken onthouden
Steeds meer parkeerders maken gebruik van 06-parkeren, daarom worden niet alle 2.900 automaten vervangen. Rotterdam plaatst 550 nieuwe automaten. Vooral in woonwijken komen er minder.  Voor 1 januari 2015 is het nieuwe parkeersysteem in heel Rotterdam ingevoerd.

Voor bewoners met een parkeervergunning verandert er voorlopig niets, maar voor andere parkeerders wordt het even wennen met de nieuwe automaten. Belangrijk is dat de parkeerder zijn kenteken onthoudt. De automobilist toetst het kenteken in op een parkeerautomaat, bepaalt de parkeertijd en betaalt met pin of creditcard. Speciale verwijzingsborden tonen parkeerders de weg naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat.

06-parkeren als alternatief
Parkeergeld betalen in Rotterdam kan ook met 06-parkeren. Met dit systeem kan de parkeerder zich bij aankomst simpel aanmelden en weer afmelden als hij vertrekt. Hiervoor kunnen parkeerders hun mobiele telefoon gebruiken door te bellen of te sms’en of door gebruik te maken van een parkeerapp. Voor 06-parkeren is er keuze uit verschillende aanbieders, ANWBParkeren, Parkmobile, Yellowbrick, Park-line en SMSParking. Het parkeergeld wordt achteraf via de aanbieder afgerekend.

Gefaseerde invoering
Het vervangen van de oude automaten is een grote operatie die grondig voorbereid is. Per gebied is via een schouw gekeken waar de nieuwe automaten komen te staan. Nadat Noord op 23 juni is overgegaan op het nieuwe parkeersysteeem volgen de andere gebieden, Kralingen-Crooswijk in juli, het Centrum in augustus, Prins Alexander en Hillegersberg-Schiebroek in september, Delfshaven in oktober, Feijenoord in november en tenslotte in december IJsselmonde en Charlois.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.