Rotterdam nieuwe locatie Shell Eco-marathon

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Ro
Rotterdam is vanaf dit jaar de nieuwe thuislocatie van de Shell Eco-marathon Europa, een internationale wedstrijd waarin auto's op zo min mogelijk brandstof zo ver mogelijk proberen te rijden.

Van 17 tot en met 19 mei rijden studententeams uit heel Europa op een nieuw stratencircuit rond Ahoy dat speciaal voor deze wedstrijd is ontworpen. Het is de eerste keer in 28 jaar dat deze zuinigheidswedstrijd in Europa op de openbare weg plaatsvindt en daarmee toegankelijk is voor het grote publiek.

227 teams uit 24 landen (ruim 3000 studenten) doen mee. De rijvaardigheid van de teams is essentieel, want de mate van remmen, versnellen en het nemen van de bochten van 90 graden heeft tot 50 procent  invloed op de resultaten. Door de competitie op de openbare weg te houden wordt de praktische toepasbaarheid voor de toekomstige mobiliteit en energie-efficiëntie nog beter zichtbaar. Afgelopen jaar was Team Phidippides van Hogeschool Rotterdam het beste team van de Benelux. Met de Triga werd in de prototypeklasse 1637 kilometer op 1 liter brandstof gereden.

Rotterdam
Het evenement past in de ambities van de stad om de meest duurzame wereldhavenstad te worden en in 2014 de European Green Capital Award te behalen.

Benieuwd naar het circuit? Bekijk hier het fimpje

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De Shell Eco-marathon wordt dit jaar in Rotterdam voor het eerst op een openbare weg gereden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.