Rotterdam maakt DRIP-informatie openbaar

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeente maakt de gegevens over reistijden op de DRIPs openbaar. Binnenkort komt daar ook informatie over brugopeningen, parkeergarages en storingen van verkeerslichten en andere teksten van de DRIPs bij.

Dergelijke routegeleiding-informatie van de gemeente Rotterdam komt hiermee beschikbaar voor derden en kan een basis vormen voor routeplanners of voor ontwikkelaars van app’s.

DRIP-netwerk dit jaar af
Het netwerk in Rotterdam van DRIP’s met informatie over files, reistijden en alternatieve reisroutes is bijna af. Er zijn nu 24 van de in totaal 34 DRIP’s geplaatst langs de doorgaande wegen van en naar het centrum in Rotterdam. De overige DRIP’s worden in de loop van dit jaar geplaatst.

Verkeersregiekamer
De informatie die langs de wegen verschijnt wordt verzorgd door de verkeersregiekamer van de gemeente Rotterdam.

Doorstroming verbeteren
Wethouder Baljeu (Verkeer) wil met dit dynamisch verkeersinformatiesysteem de doorstroming van het verkeer verbeteren: ‘door de informatie op de DRIP’s kunnen automobilisten zelf de juiste keuze voor hun route maken. Naast routetijden informeren we de weggebruiker over wegwerkzaamheden, grote incidenten en parkeren tijdens evenementen.’

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De gegevens van de Rotterdamse DRIPs komen ook beschikbaar voor gebruik door derden (Foto:gemeente Rotterdam)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.